Przepisy i wskazówki – Pure Whey Protein o smaku neutralnym
Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj je do uzyskania ulubionej konsystencji koktajlu. Możesz to również zrobić przy pomocy ręcznego blendera lub robota kuchennego.
Naleśniki mocy
Składniki na 3 naleśniki:
- 200 ml odtłuszczonego mleka
- 70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 30 g Pure Whey Protein Natural (o smaku neutralnym)
- 1 jajko olej do smażenia
- patelnia
- mikser lub trzepaczka
Sposób przygotowania: Wymieszaj w misce mąkę, mleko, jajko i Pure Whey Protein do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Rozgrzej na patelni olej i smaż naleśniki aż do zrumienienia. Możesz podawać ze świeżymi owocami, jogurtem.
Muffiny czekoladowo-owsiane
Składniki na 12 muffinów:
- 150 g płatków owsianych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 g Pure Whey Protein o smaku neutralnym lub waniliowym
- 2 łyżeczki kakao
- 1 banan
- 2 jajka
- 200 ml jogurtu
- posiekane daktyle lub łyżeczka miodu
- forma do muffinów, papilotki
Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Rozgnieć w misce banana i połącz z jogurtem i jajkami. Dobrze wymieszaj, dodaj płatki owsiane, proszek do pieczenia, Pure Whey Protein i kakao. Dla większej słodyczy możesz dodać odrobinę miodu lub posiekane daktyle. Wymieszaj masę i napełnij nią papilotki. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom. Piecz ok. 25 minut. Smacznego!
Zupa warzywna lub pomidorowa wzbogacona białkiem
Składniki:
- Zupa
- 30 g Pure Whey Protein Natural
- Garnek
- Trzepaczka
Przygotuj zupę zgodnie z przepisem. Upewnij się, że zupa jest zimna zanim dodasz Pure Whey Protein. Jeśli zupa jest świeżo ugotowana poczekaj aż ostygnie do temperatury pokojowej. Następnie dodaj Whey i wymieszaj trzepaczką aż cały proszek się rozpuści (najlepiej rozpuszcza się w zimnych płynach). Podgrzewaj zupę ciągle mieszając, nie dopuść do wrzenia. Gdy zupa będzie wystarczająco ciepła do spożycia (ok. 70 stopni), zdejmij z kuchenki i podawaj. Smacznego!