Przepisy i wskazówki – Pure Whey Protein o smaku neutralnym

Umieść wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj je do uzyskania ulubionej konsystencji koktajlu. Możesz to również zrobić przy pomocy ręcznego blendera lub robota kuchennego.

 

Naleśniki mocy

Składniki na 3 naleśniki:

 

  • 200 ml odtłuszczonego mleka
  • 70 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 30 g Pure Whey Protein Natural (o smaku neutralnym)
  • 1 jajko olej do smażenia
  • patelnia
  • mikser lub trzepaczka

Sposób przygotowania: Wymieszaj w misce mąkę, mleko, jajko i Pure Whey Protein do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji. Rozgrzej na patelni olej i smaż naleśniki aż do zrumienienia. Możesz podawać ze świeżymi owocami, jogurtem.

 

Muffiny czekoladowo-owsiane

Składniki na 12 muffinów:

 

  • 150 g płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 30 g Pure Whey Protein o smaku neutralnym lub waniliowym
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 banan
  • 2 jajka
  • 200 ml jogurtu
  • posiekane daktyle lub łyżeczka miodu
  • forma do muffinów, papilotki

Sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza. Rozgnieć w misce banana i połącz z jogurtem i jajkami. Dobrze wymieszaj, dodaj płatki owsiane, proszek do pieczenia, Pure Whey Protein i kakao. Dla większej słodyczy możesz dodać odrobinę miodu lub posiekane daktyle. Wymieszaj masę i napełnij nią papilotki. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom. Piecz ok. 25 minut. Smacznego!

 

Zupa warzywna lub pomidorowa wzbogacona białkiem

Składniki:

 

  • Zupa
  • 30 g Pure Whey Protein Natural
  • Garnek
  • Trzepaczka

Przygotuj zupę zgodnie z przepisem. Upewnij się, że zupa jest zimna zanim dodasz Pure Whey Protein. Jeśli zupa jest świeżo ugotowana poczekaj aż ostygnie do temperatury pokojowej. Następnie dodaj Whey i wymieszaj trzepaczką aż cały proszek się rozpuści (najlepiej rozpuszcza się w zimnych płynach). Podgrzewaj zupę ciągle mieszając, nie dopuść do wrzenia. Gdy zupa będzie wystarczająco ciepła do spożycia (ok. 70 stopni), zdejmij z kuchenki i podawaj. Smacznego!